Sprawiamy, że firmy rosną jak na drożdzach

Wyobraź sobie partnera, który zna rytm Twojej produkcji. Wie, kiedy przyspieszyć, gdzie usprawnić i jak doradzić, by zgadzał się nie tylko smak, ale i wynik.

To właśnie my – CREDIN.

Od trzech dekad opracowujemy receptury, dzięki którym wszystko rośnie: jakość, zaufanie, wyniki i doznania smakowe. Teraz czas, by Twój biznes rósł razem z nami:

Krok po kroku przeprowadzamy przez cały proces – od receptury, po wdrożenie.

Jesteśmy tam, gdzie trzeba – z wiedzą, technologią i ludźmi, którzy wiedzą, co robią.

Wskazujemy trendy, zanim jeszcze trafią na półki. I opowiemy o nich z wypiekami na twarzy – bo piekarstwo i cukiernictwo to nasza pasja.

Kreujemy receptury dopracowane do perfekcji

Rozumiemy zarówno piekarskie tempo, jak i cukierniczą precyzję

Niezmiennie od 1995 roku jesteśmy blisko tych, którzy tworzą wypieki — piekarni, cukierni, a także zakładów produkcyjnych. Wspieramy nie tylko gotowymi produktami. W CREDIN idziemy o kilka kroków dalej – od przekazania gotowej receptury, przez testy i dopasowanie do linii produkcyjnej, po etykietę i opakowanie. W skrócie: jesteśmy tam, gdzie trzeba działać szybko, pewnie i z efektem. Naszym partnerom biznesowym zawsze oferujemy takie rozwiązania, które ułatwiają codzienność i dają przewagę na rynku.

Bo Credin to więcej niż składniki.
To kreowanie rozwiązań.

Tworzymy historię pisaną smakiem

Wszystko zaczęło się w 1995 roku, kiedy jako oddział duńskiej firmy Palsgaard weszliśmy na polski rynek, zabierając ze sobą skandynawską jakość i rzemieślnicze podejście. W 2002 roku dołączyliśmy do norweskiej grupy kapitałowej Orkla i zaczęliśmy rosnąć jeszcze szybciej – niczym dobrze wypieczona drożdżówka, a nasz dalszy rozwój nabrał jeszcze większych rumieńców. Zmienialiśmy się, ewoluowaliśmy, ale jedno pozostało bez zmian: indywidualne podejście i partnerskie relacje. Dzisiaj rośniemy razem z firmami, które podobnie jak my, stawiają na smak, powtarzalność i technologiczną precyzję. I wciąż mamy apetyt na więcej. W skrócie: jesteśmy tam, gdzie trzeba działać szybko, pewnie i z efektem. Naszym partnerom biznesowym zawsze oferujemy takie rozwiązania, które ułatwiają codzienność i dają przewagę na rynku.

Historia pisana smakiem

Pierwszy zaczyn
Zaczynamy jako oddział duńskiej firmy Palsgaard. Przywozimy do kraju skandynawską jakość, a także innowacyjne receptury. Wiemy jednak, że to dopiero początek naszej smakowitej przygody…
1995
Ciasto rośnie szybciej
Dołączamy do norweskiej grupy Orkla. Zyskujemy siłę, zaplecze i nowe perspektywy. Rośniemy jak na drożdżach i nie zwalniamy tempa. Rozwijamy ofertę, rozbudowujemy zespół, sięgamy po jeszcze dalej.
2002
Nowa polewa, ten sam smak
To czas zmian. Odświeżamy identyfikację wizualną. Choć zmieniamy opakowanie, to serce pozostaje to samo – dopracowane receptury, zespół doświadczonych technologów i partnerskie relacje.
2004
Jakość wypieczona do perfekcji
Mijają 24 lata od rozpoczęcia naszej działalności w Polsce, a my wciąż rośniemy — z nowymi pomysłami, technologią i zaangażowaniem. Właśnie wtedy zdobywamy certyfikat BRC v.8 — jeden z najbardziej wymagających standardów bezpieczeństwa żywności na świecie. Co to oznacza w praktyce? Że każdy etap naszej produkcji — od surowca, przez proces, po gotowy produkt — spełnia rygorystyczne, międzynarodowe normy jakości i bezpieczeństwa. Zdobycie certyfikatu BRC v.8 to potwierdzenie, że jakość mamy w małym palcu (i w dużym planie produkcyjnym).
2019
Tworzymy rozwiązania
Nie stoimy w miejscu. Kreując rozwiązania, zawsze idziemy o krok dalej — łącząc surowce najwyższej jakości z wiedzą, doświadczeniem i kompleksowym wsparciem. Nie czekamy na zmiany — jesteśmy ich częścią. I właśnie dlatego nasi klienci mogą działać szybciej, pewniej i z konkretnym efektem. jak i kompleksową obsługą.
2021
30-lecie działalności
Mija 30 lat od naszych początków. A my? Wciąż jesteśmy głodni rozwoju. Wierzymy, że najlepsze receptury powstają wtedy, gdy technologia spotyka się z ludzkim podejściem. A sukces jest jak wypiek – smakuje najlepiej wtedy, gdy można się z nim podzielić. jak i kompleksową obsługą.
2025
Dlatego zapraszamy Cię do wspólnego tworzenia przyszłości,
która z czasem zamieni się w równie smakowitą historię.
Pierwszy zaczyn
Zaczynamy jako oddział duńskiej firmy Palsgaard. Przywozimy do kraju skandynawską jakość, a także innowacyjne receptury. Wiemy jednak, że to dopiero początek naszej smakowitej przygody…
1995
Ciasto rośnie szybciej
Dołączamy do norweskiej grupy Orkla. Zyskujemy siłę, zaplecze i nowe perspektywy. Rośniemy jak na drożdżach i nie zwalniamy tempa. Rozwijamy ofertę, rozbudowujemy zespół, sięgamy po jeszcze dalej.
2002
Nowa polewa, ten sam smak
To czas zmian. Odświeżamy identyfikację wizualną. Choć zmieniamy opakowanie, to serce pozostaje to samo – dopracowane receptury, zespół doświadczonych technologów i partnerskie relacje.
2004
Jakość wypieczona do perfekcji
Mijają 24 lata od rozpoczęcia naszej działalności w Polsce, a my wciąż rośniemy — z nowymi pomysłami, technologią i zaangażowaniem. Właśnie wtedy zdobywamy certyfikat BRC v.8 — jeden z najbardziej wymagających standardów bezpieczeństwa żywności na świecie. Co to oznacza w praktyce? Że każdy etap naszej produkcji — od surowca, przez proces, po gotowy produkt — spełnia rygorystyczne, międzynarodowe normy jakości i bezpieczeństwa. Zdobycie certyfikatu BRC v.8 to potwierdzenie, że jakość mamy w małym palcu (i w dużym planie produkcyjnym).
2019
Tworzymy rozwiązania
Nie stoimy w miejscu. Kreując rozwiązania, zawsze idziemy o krok dalej — łącząc surowce najwyższej jakości z wiedzą, doświadczeniem i kompleksowym wsparciem. Nie czekamy na zmiany — jesteśmy ich częścią. I właśnie dlatego nasi klienci mogą działać szybciej, pewniej i z konkretnym efektem.
2021
30-lecie działalności
Mija 30 lat od naszych początków. A my? Wciąż jesteśmy głodni rozwoju. Wierzymy, że najlepsze receptury powstają wtedy, gdy technologia spotyka się z ludzkim podejściem. A sukces jest jak wypiek – smakuje najlepiej wtedy, gdy można się z nim podzielić.
2021

Dlatego zapraszamy Cię do wspólnego tworzenia przyszłości, która z czasem zamieni się w równie smakowitą historię.

Kreujemy rozwiązania

Bliskość z klientami to nasza siła – znamy wyzwania, z jakimi mierzą się na co dzień, i rozumiemy potrzeby ich biznesów, zarówno od wewnątrz, jak i w dynamicznie zmieniającym się otoczeniu rynkowym.

Naszym celem jest dostarczanie innowacyjnych, łatwych we wdrożeniu rozwiązań, które nie tylko usprawniają procesy produkcji, ale także podnoszą jakość i wartość finalnych wypieków.

Działamy w oparciu o rzetelność, partnerskie relacje i nieustanne dążenie do doskonałości – bo sukces naszych klientów to nasza największa wartość.

Tworzymy Możliwości

Wartości

Pasja, Odwaga i Zaufanie.
Wartości determinują nasze postawy
w codziennej pracy,
są naszym drogowskazem
i kluczem do sukcesu.

Jakość

Jako świadomy producent żywności
bierzemy na siebie odpowiedzialność za kreowanie produktów bezpiecznych i jakościowych, dbając o każdy etap produkcji – od wyboru surowców po finalny produkt.

Kariera

Credin inspiruje innych.
Inspirujemy naszych współpracowników, klientów i innych, pomagając sobie nawzajem oraz dzieląc się naszą wiedzą i doświadczeniem.