
Credi® SOFTCAKE PERFECT VELVET
Credi® SOFTCAKE PERFECT VELVET

Wyobraź sobie ciasto,
które już samym wyglądem wzbudza zachwyt
– rubinowy odcień maliny, delikatna tekstura i smak w nowoczesnej formie.
Credi® SOFTCAKE PERFECT VELVET to więcej niż baza do ciast
– to inspiracja do tworzenia tortów, deserów czy ciasteczek, które cieszą oko i podniebienie.
Dzięki delikatnej wilgotności i lekko chrupiącej teksturze, każdy kawałek zachowuje pełnię smaku.
Wszechstronny i niezawodny produkt, sprawdzi się zarówno w nowoczesnych kompozycjach cukierniczych,
jak i w klasycznych tortach czy owocowych deserach.




KUSZĄCY
Rubinowy Kolor,
WYJĄTKOWY SMAK!
Credi® SOFTCAKE PERFECT VELVET
Przepis: ciasto
CREDI® SOFTCAKE PERFECT VELVET
Jaja
Olej roślinny
Woda
1000 g
320 g
270 g
200 g
Przepis: krem
CREDI® Whipping Double
Woda
500 g
1000 g
Dekoracja:
Czerwone lub leśne owoce
200 g
Metoda
Ciasto: Składniki wymieszać na wolnych obrotach przez ± 3 min.,
aż powstanie jednolita masa.
Nałożyć ± 890 g do 2 form o średnicy 18 cm,
wcześniej wysmarowanych sprayem antyadhezyjnym CREFINO.
Piec: W temperaturze 170 °C / 180 °C przez ± 50 min.
Pozostałe ciasto włożyć do formy i piec.
Krem: Ubić CREDI® Whipping Double w mikserze na
wysokich obrotach przez ± 5 minut.
Wykonanie i Dekoracja
Podziel ciasto na 4 podobne warstwy i przełóż każdą warstwę kremem.
Udekoruj wierzch ciasta i boki, tym samym kremem.
Posyp wierzch i boki pozostałym pokruszonym ciastem.
Wykończ dekorację czerwonymi lub leśnymi owocami.

Przepis: ciasto
CREDI® SOFTCAKE
PERFECT VELVET 1000g
Jaja 320g
Olej roślinny 270g
Woda 200g
Przepis: krem
CREDI® Whipping Double 500g
Woda 1000g
Dekoracja:
Czerwone lub leśne owoce 200g
Metoda
Ciasto: Składniki wymieszać na wolnych obrotach przez ± 3 min., aż powstanie jednolita masa.
Nałożyć ± 890 g do 2 form o średnicy 18 cm, wcześniej wysmarowanych sprayem antyadhezyjnym CREFINO.
Piec: W temperaturze 170 °C / 180 °C przez ± 50 min.
Pozostałe ciasto włożyć do formy i piec.
Krem: Ubić CREDI® Whipping Double w mikserze na wysokich obrotach przez ± 5 minut.
Wykonanie i Dekoracja
Podziel ciasto na 4 podobne warstwy i przełóż każdą warstwę kremem.
Udekoruj wierzch ciasta i boki, tym samym kremem.
Posyp wierzch i boki pozostałym pokruszonym ciastem.
Wykończ dekorację czerwonymi lub leśnymi owocami.

Dlaczego chcieliśmy użyć koloru i smaku maliny?
• Jej intensywny, rubinowy kolor wnosi radość do przepisów i podkreśla atrakcyjność wizualną oferty dla Twojego sklepu.
• Łączy w sobie urok klasycznych smaków z innowacyjnością poszukiwaną przez konsumentów,
co czyni ją wszechstronnym i praktycznym składnikiem do różnorodnych przepisów.
CREDI® COOKIES PERFECT VELVET
Przepis: ciasto
CREDI® SOFTCAKE PERFECT VELVET
Jaja
Margaryna FAVORIT S
Mąka pszenna Typ 550
1000 g
100 g
300 g
100 g
Przepis: nadzienie
CREDI® STABILIZER SERNIK
Serek śmietankowy
Jaja
Woda
100 g
240 g
50 g
130 g
Metoda
Ciasto: Wymieszaj składniki paletą na wolnych obrotach przez ± 3 minuty, aż do uzyskania jednorodnej masy.
Nadzienie: Wymieszaj składniki i ubij w mikserze na średnich obrotach przez ± 5 minut.
Składanie ciastek:
Wyjmij ciasto z miksera i uformuj je w wałek.
Podziel na porcje po ± 30 g i spłaszcz każdą z nich. Aby przygotować każde ciastko, uformuj niewielkie wgłębienie na środku porcji ciasta, a następnie przy pomocy rękawa cukierniczego nałóż porcję nadzienia. Przykryj drugą porcją ciasta i dociśnij brzegi, formując okrągły kształt.
Ułóż na blasze wcześniej spryskanej środkiem do wypieku CREFINO lub wyłożonej papierem do pieczenia bądź papierem silikonowanym.
Piec w temperaturze ± 220 °C (piec wsadowy) przez ± 8 minut.
Wydajność przepisu: 25 ciastek z nadzieniem, każde o wadze ± 70 g.

Przepis: ciasto
CREDI® SOFTCAKE
PERFECT VELVET 1000g
Jaja 100g
Margaryna FAVORIT S 300 g
Mąka pszenna Typ 550 100 g
Przepis: nadzienie
CREDI® STABILIZER SERNIK 100 g
Serek śmietankowy 240 g
Jaja 50 g
Woda 130 g
Metoda
Ciasto: Wymieszaj składniki paletą na wolnych obrotach przez ± 3 minuty, aż do uzyskania jednorodnej masy.
Nadzienie: Wymieszaj składniki i ubij w mikserze na średnich obrotach przez ± 5 minut.
Składanie ciastek:
Wyjmij ciasto z miksera i uformuj je w wałek.
Podziel na porcje po ± 30 g i spłaszcz każdą z nich. Aby przygotować każde ciastko, uformuj niewielkie wgłębienie na środku porcji ciasta, a następnie przy pomocy rękawa cukierniczego nałóż porcję nadzienia. Przykryj drugą porcją ciasta i dociśnij brzegi, formując okrągły kształt.
Ułóż na blasze wcześniej spryskanej środkiem do wypieku CREFINO lub wyłożonej papierem do
pieczenia bądź papierem silikonowanym.
Piec w temperaturze ± 220 °C (piec wsadowy) przez ± 8 minut.
Wydajność przepisu: 25 ciastek z nadzieniem, każde o wadze ± 70 g.
