• 50% KONCENTRAT PIECZYWA PSZENNEGO DO WYROBÓW PEŁNOZIARNISTYCH Victor to prawdziwy zwycięzca. As pieczywa o wyśmienitym smaku i cennych składnikach odżywczych. Triumfuje 60% zawartością ziaren i płatków, dodatkiem nasion chia oraz jagód goji, a więc super żywności, uważanej za szczególnie korzystną dla zdrowia i dobrego samopoczucia. Idealnie komponuje się z Posypką OLIVKA podbijając kubki smakowe nawet najbardziej wymagających smakoszy.
  • Koncentrat Pączka 20% jest koncentratem do produkcji wyrobów typu drożdżówka. Ciasto jest łatwe w obróbce, silne oraz elastyczne. Zalety produktu: • wypieczone produkty są lekkie, puszyste, chrupiące • można wypiekać bezpośrednio po przygotowaniu, jak również po wcześniejszym zamrożeniu
  • Pieczywo Geesowskie to powrót do tradycji w najlepszym wydaniu. Chrupiąca skórka, puszysty, sprężysty miękisz, zapach świeżego chleba, który przenosi w inny świat, przypominając czasy dzieciństwa. Koncept opiera się na połączeniu wyspecjalizowanych preparatów: · T-Rex – preparat enzymatyczny do pieczywa pszennego pozwalający na wzrost objętości i wilgotności pieczywa, zwiększa tolerancję na zmienną jakość mąki, dawkowanie 0,3-0,5% w stosunku do mąki ogółem, w trendzie czysta etykieta · Sonn Fermenson Prestige – naturalnie fermentowana podmłoda pszenna powstająca z kultur starterowych mikroorganizmów i specjalnie dobranych drożdży zapewniająca dłuższą świeżość pieczywa, sprężystość i drobną porowatość miękiszu, to wygodny w użyciu, efektywny kosztowo preparat do każdego rodzaju pieczywa i technologii, dawkowanie 1-3% w stosunku do masy mąki, w trendzie czysta etykieta · Suchy zakwas żytni - 100% naturalny zakwas w proszku do produkcji chleba mieszanego i żytniego, który dzięki wysokiej kwasowości (180-210) nadaje pieczywu tradycyjny smak i aromat, wydłuża świeżość, znacząco skraca czas przygotowania ciasta, zabezpiecza przed chorobą ziemniaczaną, zalecane dawkowanie 5-6% w stosunku do mąki żytniej zastosowanej w recepturze, produkt w trendzie czysta etykieta
  • Pieczywo Graham to mieszanka oparta na mące graham z pełnego przemiału do produkcji chleba i bułek. Zalety produktu: • oryginalne pieczywo o ładnym miękiszu • nie kruszy się podczas krojenia, długo zachowuje świeżość
  • Pieczywo Jęczmienne to mieszanka wieloziarnista do wypieku bułek i chleba zawierająca między innymi 27% płatków jęczmiennych, siemię lniane i grys sojowy. Zalety produktu: • jednakowy przyrost objętości • stabilny wypiek i duża wilgotność miękiszu • pieczywo utrzymuje świeżość przez długi czas
  • Klasyczna forma w nowej odsłonie z dodatkiem T-Rex. T-Rex jest preparatem enzymatycznym do pieczywa pszennego opracowanym w myśl międzynarodowego trendu „czysta etykieta”, polegającego na eliminacji substancji dodatkowych o symbolu E. Zalety produktu: • zwiększona tolerancja na zmienność mąki • stała jakość działania przy niskiej dawce • zwiększa tolerancję ciasta na obróbkę • poprawia wygląd skórki pieczywa • nie posiada kwasowego zapachu charakterystycznego dla polepszaczy z emulgatorami Dozowanie: 0,3-0,5% w stosunku do masy mąki
  • Koncentrat Pikantny 25% jest mieszanką do produkcji pieczywa pszennego z dodatkiem suszonych warzyw i przypraw takich jak: papryka, pomidory, cebula, czosnek, bazylia i oregano. Zalety produktu: • oryginalne pieczywo o charakterystycznym smaku i zapachu suszonych warzyw i przypraw • możliwość produkcji szerokiego asortymentu pieczywa od drobnych bułeczek, paluchów po pieczywo tostowe
  • Koncentrat Drożdżówka 10% jest koncentratem do produkcji wyrobów typu drożdżówka. Ciasto jest łatwe w obróbce, silne oraz elastyczne. Zalety produktu: • wypieczone produkty są lekkie, puszyste, chrupiące • można wypiekać bezpośrednio po przygotowaniu, jak również po wcześniejszym zamrożeniu