Dlaczego warto pracować na mieszankach?

//Dlaczego warto pracować na mieszankach?

Dlaczego warto pracować na mieszankach?

Inspiracja

Klienci oczekują nowości, chcą odkrywać nieznane smaki, rozkoszować się tradycją w niestandardowej odsłonie, ale także nowatorskimi, innowacyjnymi koncepcjami. Aby nadążyć za rosnącymi potrzebami, trzeba być wciąż na czasie, wyszukiwać, sprawdzać, próbować. Będąc właścicielem punktu gastronomicznego nie zawsze mamy na to czas, czy też możliwości. Kreując mieszanki zwracamy uwagę na ich wszechstronne zastosowanie, wskazujemy mnogość rozwiązań, tak aby  jeden mix był bazą do rozwijania wielu pomysłów, z uwzględnieniem oczekiwań grupy docelowej. Czuwa nad tym innowacyjny team – dział R&D wraz z marketingiem. I tak dla przykładu z mieszanki Czystoziarnisty Whole&Pure możemy przygotować bochenek, czyli bazę pod kanapki, ale również nachosy, bułki pod burgery, czy też spód do pizzy, a nawet słodkie batony. Mieszanka ta ma unikatowe wartości odżywcze (zawartość błonnika, źródło białka, źródło kwasów tłuszczowych Omega-3, niski IG 28) którymi możemy uwieść klienta nie tylko serwując kanapki, ale także np. pizzę, a walorami mieszanki zaczarować każdą nową kompozycję i nadać jej w ten sposób cechy wyróżniające o chrakterze prozdrowotnym. Wiele rozwiązań z jednego mixu, wraz z zapleczem know-how, a więc propozycją podania, dopracowanymi recepturami, materiałami marketingowymi.

 

Efektywność

Zasada KISS jest bardzo aktualna także w przypadku produkcji mieszanek, słynne keep it simple stosujemy w praktyce, tak aby ułatwiać i uprzyjemniać pracę producentom. Mieszanki są proste w zastosowaniu, nie wymagają zaawansowanych umiejętności technologicznych. Informacje przekazujemy w sposób jasny i klarowny. Wspieramy klientów zespołem technologów, którzy czuwają nad wdrażaniem produktów, niejednokrotnie dopracowując finalny produkt pod ich potrzeby. Jest to także reakcja na sytuację rynkową, trudności z personelem są wszechobecne, zatem odpowiadamy na potrzeby naszych klientów, dostarczając efektywnych czasowo oraz procesowo rozwiązań. Inną kwestią są także koszty, pracując na mieszankach skracamy czas przygotowania finalnego produktu, a czas to pieniądz, co wiadomo nie od dziś. Nie potrzebujemy także aż takiego zaangażowania i kwalifikacji personelu w porównaniu z tradycyjną produkcją. Oszczędzamy w ten sposób najcenniejsze zasoby.

 

Jakość

Naszym wspólnym marzeniem jest przyciągać klientów wielokrotnie, poszerzać grono lojalnych i zadowolonych odbiorców. Trudno osiągnąć taki stan bez wysokiej jakości i powtarzalności. Chcemy aby klient wracał po swój ulubiony Czystoziarnisty i zawsze dostawał ten sam bochenek. Mieszanki odpowiadają tym potrzebom, gwarantujemy bowiem niezmienność zawartości opakowań, nieustannie kontrolując jakość wyrobów, czego dowodem jest bardzo niski współczynnik reklamacji, wynoszący 0,03%. Pracując z nami producenci mają pewność wysokich standardów, co jest niezbędne przy rozwijaniu biznesu. Wybierając mieszankę w mniejszym stopniu narażamy się także na czynnik ludzki, jest mniejsze prawdopodobieństwo, że jeśli dany koncept wykona ktoś inny, będzie on się różnił. Warto także wspomnieć o trendach, dla przykładu firma Credin w 2016 roku wszystkie nowe mieszanki piekarnicze wdrożyła pod czystą etykietą, jest to także zwrot w kierunku rosnących oczekiwań konsumenckich, fali zainteresowania co znajduje się w produkcie, a czego tam nie ma, emulgatory, substancje zagęszczające, regulatory kwasowości są na cenzurowanym. W tym roku za cel stawiamy sobie odświeżenie tradycyjnych produktów piekarniczych, tzw. „wyczyszczenie” etykiety. Rozwijamy koncepty w nurcie prozdrowotnym, oferując wartości dodane, miksy piekarnicze cechują się często dodatkowymi wartościami odżywczymi, przykładowo są źródłem białka, witamin, minerałów. Konstruujemy produkty w taki sposób aby odżywiały, nie tylko karmiły, a także dostarczały wielu doznań zmysłowych, dbamy bowiem o wygląd, zapach, fakturę.

Let’s mix it!

2017-06-28T22:41:13+00:00