

Koncentrat do wypieku pieczywa
pszennego i mieszanego
z prebiotyczną inuliną z cykorii.
Innowacja na rynku pieczywa!
Wgląd w potrzeby konsumentów
Współcześni konsumenci stają obecnie przed wyborem - jakie produkty włączyć do codziennej diety, aby zachować ulubiony smak, a zarazem dostarczać organizmowi niezbędnych wartości odżywczych.
Wraz ze wzrostem świadomości w zakresie zdrowych nawyków żywieniowych, konsumenci poszukują optymalnego rozwiązania, pragnąc łączyć:
SMAK + WARTOŚĆ
Orientacja konsumentów jest zwrócona w stronę produktów spożywczych, które pomogą zastąpić suplementy diety pełnowartościowymi posiłkami.

Prebiotyki
Prebiotyki to składniki odżywcze niepodlegające trawieniu,
które wpływają na 3 kluczowe obszary w trosce o nasze zdrowie:

wspierają wzrost przyjaznych bakterii
w jelitach

pomagają w różnych problemach trawiennych

wzmacniają układ odpornościowy

CHLEB PREBIOTYCZNY
Porcja pieczywa PREBIOTIC (2 kromki - 62 g) zawiera 3,5 g inuliny z cykorii*
wysoka zawartość błonnika pokarmowego
źródło białka
Cykoria
źródło drogocennych składników*
Cykoria jest niezwykle cennym, niskokalorycznym warzywem bogatym w witaminy (A, B12, B6, D, E, K) a także mikroelementy (m.in. sód, potas, żelazo, mangan, miedź, magnez, cynk, jod, kwas foliowy, selen).*
Spożycie cykorii zalecane jest w szczególności**:
-
osobom dbającym o szczupłą sylwetkę,
-
osobom starającym się o obniżenie poziomu „złego” cholesterolu LDL,
-
osobom, które mają problem z wypróżnianiem.
*The statement does not refer to the product, but to the features of chicory which is the source of inulin
**Source: https://www.healthline.com/nutrition/chicory-root-fiber

Skład: inulina
Inulina jest naturalną substancją pozyskiwaną przez ekstrakcję z korzenia cykorii. Prebiotyk ten zyskuje szerokie uznanie w zastosowaniach spożywczych na całym świecie, a zwłaszcza w Europie.
Prozdrowotne właściwości inuliny*:
• działa prebiotycznie,
• może zmniejszać zaparcia,
• może pomóc w IBD,
• może obniżać poziom cukru i tłuszczu we krwi,
• może pomóc zwiększyć wchłanianie wapnia i magnezu.
*Source: Carbohydrate Polymers Volume 147, 20 August 2016, Pages 444-454;
Inulin: Properties, health benefits and food applications
PREBIOTYCZNY CHLEB
dedykowany:
-
dla tych, którzy w szczególności dbają o odpowiednią ilość błonnika w swojej diecie, a jednocześnie muszą ograniczyć ciemne, ziarniste pieczywo – np. seniorzy,
-
dla osób dbających o odporność,
-
dla osób u których występują problemy trawienne, a także zaparcia,
-
rodzicom jako wsparcie w budowaniu pozytywnych nawyków żywieniowych zarówno swoich jak i swoich pociech.
Pieczywo prebiotyczne to idealna alternatywa dla tradycyjnego pieczywa, będąca podstawą zbilansowanych posiłków.
