credi-prebiotic-bread.jpg
prebiotic-logo.png

Koncentrat do wypieku pieczywa
pszennego i mieszanego
z prebiotyczną inuliną z cykorii.


Innowacja na rynku pieczywa!

Wgląd w potrzeby konsumentów

Współcześni konsumenci stają obecnie przed wyborem - jakie produkty włączyć do codziennej diety, aby zachować ulubiony smak, a zarazem dostarczać organizmowi niezbędnych wartości odżywczych.

Wraz ze wzrostem świadomości w zakresie zdrowych nawyków żywieniowych, konsumenci poszukują optymalnego rozwiązania, pragnąc łączyć:

SMAK + WARTOŚĆ

Orientacja konsumentów jest zwrócona w stronę produktów spożywczych, które pomogą zastąpić suplementy diety pełnowartościowymi posiłkami.

consumer-insight.jpg

Prebiotyki

Prebiotyki to składniki odżywcze niepodlegające trawieniu,
które wpływają na
3 kluczowe obszary w trosce o nasze zdrowie: 

prebiotic-logo.png

wspierają wzrost przyjaznych bakterii
w jelitach

prebiotic-logo.png

pomagają w różnych problemach trawiennych

prebiotic-logo.png

wzmacniają układ odpornościowy

CREDIN 007.jpg

CHLEB PREBIOTYCZNY

Porcja pieczywa PREBIOTIC (2 kromki - 62 g) zawiera 3,5 g inuliny z cykorii*

wysoka zawartość błonnika pokarmowego

źródło białka

Badania laboratoryjne

*Zawartość inuliny (fruktooligosacharydów) w produkcie
CREDI PREBIOTIC została potwierdzona badaniami przeprowadzonymi metodą AOAC 997.08, w akredytowanym laboratorium Eurofins Polska Sp. z o.o.

Cykoria

źródło drogocennych składników*

Cykoria jest niezwykle cennym, niskokalorycznym warzywem bogatym w witaminy (A, B12, B6, D, E, K) a także mikroelementy (m.in. sód, potas, żelazo, mangan, miedź, magnez, cynk, jod, kwas foliowy, selen).*

Spożycie cykorii zalecane jest w szczególności**:

  • osobom dbającym o szczupłą sylwetkę,

  • osobom starającym się o obniżenie poziomu „złego” cholesterolu LDL,

  • osobom, które mają problem z wypróżnianiem.

*The statement does not refer to the product, but to the features of chicory which is the source of inulin

**Source: https://www.healthline.com/nutrition/chicory-root-fiber

chicory_root.jpg

Skład: inulina

Inulina jest naturalną substancją pozyskiwaną przez ekstrakcję z korzenia cykorii. Prebiotyk ten zyskuje szerokie uznanie w zastosowaniach spożywczych na całym świecie, a zwłaszcza w Europie. 

Prozdrowotne właściwości inuliny*:

• działa prebiotycznie,

• może zmniejszać zaparcia,

• może pomóc w IBD,

• może obniżać poziom cukru i tłuszczu we krwi,

• może pomóc zwiększyć wchłanianie wapnia i magnezu.

*Source: Carbohydrate Polymers Volume 147, 20 August 2016, Pages 444-454;

Inulin:  Properties, health benefits and food applications

PREBIOTYCZNY CHLEB

dedykowany:

  • dla tych, którzy w szczególności dbają o odpowiednią ilość błonnika w swojej diecie, a jednocześnie muszą ograniczyć ciemne, ziarniste pieczywo – np. seniorzy,

  • dla osób dbających o odporność,

  • dla osób u których występują problemy trawienne, a także zaparcia,

  • rodzicom jako wsparcie w budowaniu pozytywnych nawyków żywieniowych zarówno swoich jak i swoich pociech.

Pieczywo prebiotyczne to idealna alternatywa dla tradycyjnego pieczywa, będąca podstawą zbilansowanych posiłków.

credi-prebiotic-5.jpg

Aplikacje

Produkty prebiotyczne w ofercie CREDI Prebiotic, mogą mieć formę: 
chleba, chleb tostowy, bułki, rogala i półbagietki.