Bardzo słodki rok

//Bardzo słodki rok

Bardzo słodki rok

„Przy dużych ilościach komponentów, które co rusz trafiają na rynek zaopatrzenia rzemiosła cukierniczego, łatwo przegapić niektóre atrakcyjne półprodukty. Podsumowując miniony rok postanowiliśmy zatem usystematyzować informacje na temat różnych ciast, kremów i słodkich dodatków z ostatnich 12 miesięcy.”

„Na łamach Bake & Sweet przypominamy Wam wybrane miksy cukiernicze, które w ubiegłym roku miały swoje premiery. A było ich całkiem sporo.” (…)

„Trzy biszkoptowo-tłuszczowe premiery odnotowała w 2016 roku firma Credin. Na rynku pojawiło się jej Ciasto Orkiszowo-Słonecznikowe o lekko orzechowym smaku, które wzbogacono m.in. karmelizowanym masłem, a także brązowym cukrem, co znalazło odbicie w ciekawym kolorze miękiszu rolad, placków, tortów, a także ciastek kruchych, które również można wypiekać z mieszanki.

Inny charakter ma Ciasto z Gruszką z dodatkiem naturalnego koncentratu z tych owoców, które może być używane wszędzie tam, gdzie korzysta się z mieszanek biszkoptowo-tłuszczowych. Z kolei szybka i prosta w przygotowaniu mieszanka Super Dark Cake 50 firmy Credin dedykowana jest do wypieków będących połączeniem ciasta biszkoptowego z softem o wyrazistym smaku czekoladowym.”

„Intensywna, czarnobrązowa barwa czekoladowych kruchych spodów do serników, ciast na tarty, jak również kruchych ciasteczek przekładanych kremem na wzór popularnych Oreo, to szczególna cecha mieszanki o nazwie Rodeo Mix. Istotny wpływ na nią ma egzotyczne kakao z Malezji, które znalazło się wśród składników koncentratu firmy Credin. Producent ten podpowiada, że Rodeo Mix świetnie nadaje się do wyrobu posypek dla deserów cukierniczych.”

„Inny smak i aromat, a także strukturę mają produkty przygotowane z kompozycji Czystoziarnisty Whole & Pure Cud Malina. Po ogromnym sukcesie bochenka, firma Credin poszerzyła asortyment o kolejną, tym razem słodką mieszankę opartą głównie na ziarnach, nasionach i płatkach zbożowych. 5 % miksu stanowi liofilizowana malina, którą konsument może nie tylko poczuć w batonach, słodkich talarkach lub oryginalnych pralinach, ale także zobaczyć. Owocowy dodatek nadaje wyrobom charakterystyczny, różowy kolor. Miksu można też użyć do różnych deserów cukierniczych, a także do przygotowania warstwy ciasta. W opisie Czystoziarnisty Whole & Pure Cud Malina specjalnie nie użyliśmy słowa „wypiekanie”, gdyż kompozycję ziaren jedynie łączy
się ze specjalnym lepiszczem podgrzanym do odpowiedniej temperatury (nie wymaga gotowania).”

Artykuł ukazał się w magazynie Bake&Sweet 2016/12 (73)

2017-07-07T11:29:15+00:00