5 faktów o Czystoziarnistym Whole&Pure

//5 faktów o Czystoziarnistym Whole&Pure

5 faktów o Czystoziarnistym Whole&Pure

Zebraliśmy pytania oraz wątpliwości konsumentów dotyczące Czystoziarnistego Whole&Pure i opracowaliśmy interesujący niezbędnik w formie pytań i odpowiedzi. Przedstawiamy 5 faktów, które musisz znać! Przeczytaj i dowiedz się jak prawidłowo opowiadać o multiodżywczym bochenku.


Pytanie nr 1 – Dlaczego czuję się ciężko po spożyciu Czystoziarnistego? 

Odpowiedź: Jeśli czujesz się ciężko po spożyciu Czystoziarnistego, to wiedz, iż dzieje się tak, gdyż obfituje on w błonnik, który na długo zapewnia uczucie sytości. W jego skład wchodzą wielocukry pochodzenia roślinnego, które nie ulegają strawieniu w ludzkim przewodzie pokarmowym. Niskie spożycie błonnika skutkuje zaparciami i problemami trawiennymi. Błonnik, aby nie zalegał potrzebuje wody, chłonie ją jak gąbka. Aby przesuwał się wzdłuż jelit, poprawiał motorykę trawienną musimy zadbać o solidne nawodnienie. Zatem od dziś butelka wody to Twój najlepszy przyjaciel, zaraz po Czystoziarnistym.

Pytanie nr 2 – Dlaczego zawiera gluten?

Odpowiedź: Gluten popadł w niełaskę, aczkolwiek wcale nie taki diabeł straszny, jak go malują. Zaledwie 1% społeczeństwa cierpi na celiakię, szacuję się, że dodatkowo 5-6% na nietolerancję glutenu. Nie wzbogacamy Czystoziarnistego glutenem dodawanym zewnętrznie. Jak sama nazwa bochenka wskazuje – składa się on z samych ziaren, które naturalnie obfitują w gluten, czego przykładem niech będą ziarna orkiszu. Gluten to nie jest czarodziejski składnik, który niechlubnie znalazł się w żywności, aby psuć nam zdrowie. To nie glutaminian sodu, czy inne konserwanty. Glutenem określa się mieszaninę białek roślinnych, jest pożywny, zdrowe osoby przyswajają go z łatwością.

Pytanie nr 3 – Dlaczego bochenek jest taki mały?

Odpowiedź: Bochenek w foremce wydaje się mniejszy wizualnie, jednak po ujęciu go w dłoń zmieniamy zdanie, jest naprawdę ciężki. Zresztą możesz zważyć go w domu, aby przekonać się o wadze. Czystoziarnisty jest naprawdę sycący dzięki maksymalnemu skupieniu wartościowych składników. Pamiętajmy, iż nie ma tam mąki, wypełniony jest samymi ziarnami. Nie można porównać kromki chleba wieloziarnistego, który bazuje na mące i dodatku ziaren z bochenkiem zestawionym z samych ziaren. Zresztą spróbuj zjeść więcej niż dwie kromki jednocześnie, nie sposób nie poczuć sytości!

Pytanie nr 4 – Czym jest zlepiony? Same ziarna by się nie utrzymały…

Odpowiedź: Bochenek Czystoziarnisty obfituje w błonnik, pochodzenia roślinnego, który po dodaniu wody pęcznieje i powoduje zlepienie ziaren. Skład jest autorski, przetestowany przez dział badań i rozwoju, kontrolę jakości, a także zaaprobowany przez zewnętrzny instytut – Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu. Niezwykły skład niesie za sobą niezwykłe wartości, dzięki czemu bochenek ma niski indeks i ładunek glikemiczny, obfituje w białko, tłuszcze nienasycone i omega-3.

Pytanie nr 5 – Dlaczego szybko pleśnieje?

Odpowiedź: Czystoziarnisty to bochenek żywy, bogaty z natury, który oddycha 🙂 . Gdy chcesz się nim cieszyć kilka dni pamiętaj o prawidłowym przechowywaniu. Nie chowaj go do plastikowych woreczków, czy torebek, co spowoduje zaparzenie produktu, a wilgoć przyspiesza proces pleśnienia. Naturalny produkt lubi się z naturalnym opakowaniem, dlatego użyj papierowej lub materiałowej ochrony. Jest to istotne zwłaszcza latem, kiedy temperatury szybują w górę.

 

 

 

 

2018-03-08T08:59:13+00:00